Diensten

Snoeien

Bomen snoeien doe ik meestal klimmend. Zo heb ik toegang tot vrijwel iedere boom op elke locatie en blijft tevens de bodem onaangetast. Dat vinden zowel de boom als ikzelf véél leuker.
Door het toepassen van klimtechnieken wordt er bespaard op het gebruik van groot materieel. Alleen in uitzonderlijke gevallen werk ik met een hoogwerker of kraan.

Snoeien gebeurt altijd in goed overleg en met inachtname van de wensen van de klant, maar ook altijd binnen de mogelijkheden voor de boom en de principes van deugdelijke snoei voor veilige en gezonde bomen.

Ook voor het aanbrengen van kroonverankeringen bent u bij mij aan het juiste adres. Een kroonverankering kan het uitbreken of scheuren van grote takken helpen voorkomen. Mocht de tak toch uitbreken, dán blijft de tak hangen in de verankering.

Planten

Hoe meer hoe beter! Wilt u een nieuwe boom planten? Er is een enorm aanbod aan bomen, maar niet elke boom is geschikt voor elke groeiplaats. De juiste boom op de de juiste plaats kan mooi vrijuit groeien, blijft gezonder en heeft minder onderhoud nodig.

Ik kan u adviseren over de soortkeuze en het plantproces, óf dit volledig voor u verzorgen.

Verplanten van (kleine) bomen kan ook. (Ver)planten gebeurt voor een zo hoog mogelijke slagingskans altijd tussen december en april.

Boomveiligheidscontrole

Als boomeigenaar bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de omgeving van uw boom. U kunt bij schade wettelijk aansprakelijk worden gehouden wanneer de boom niet periodiek onderhouden of gecontroleerd is.

Heeft u zorgen over uw boom of wilt u gewoon weten hoe het met uw boom gesteld is?

Als gecertificeerd boomveiligheidscontroleur kan ik uw boom beoordelen op eventueel aanwezige gebreken en afwijkingen. Uw ontvangt een rapportage met de bevindingen en een advies over eventuele vervolgstappen  of maatregelen.

Een controle volgens de ‘VTA’ (visual tree assessment) methode, is meestal al voldoende om een gedegen uitspraak te kunnen doen over de gezondheid en veiligheid van uw boomBomen verwijderen

Helaas moet er soms voor gekozen worden een boom te verwijderen. Bijvoorbeeld als deze door een aantasting een gevaarlijke situatie oplevert. Het afbreken van de boom kan ik volledig en veilig verzorgen, óók als dit boven daken of in kleine achtertuintjes moet gebeuren. Het gezaagde stamhout kan ik meenemen, of ik laat het liggen. Bijvoorbeeld voor de kachel. Takhout kan worden afgevoerd maar wanneer de tuin dit toelaat kan het ook worden worden gebruikt voor takkenrillen of houtwallen. Takken kunnen ook versnipperd worden om te gebruiken in de (moes)tuin of als voeding voor andere bomen en beplanting.

Wanneer mogelijk denk ik graag mee over een mooie nieuwe bestemming van het gezaagde hout. Ik kan mooi stamhout ook op locatie voor u in planken zagen met een mobiele plankenzaag
Het wegfrezen van de overgebleven boomstronk kunnen wij. ook verzorgen.

Met verzoeken voor het kappen van bomen ga ik terughoudend om. In principe haal ik geen gezonde bomen weg. Ik doe dat alleen wanneer er een goede reden voor is. Ik denk graag mee over een goede oplossing. Misschien dat een snoei-ingreep ook al wel tot de gewenste resultaten leidt!

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van de diensten die ik aanbied of wilt u een offerte opvragen?